logo
Persgården Ekologiska AB
Stigby Persgård 1
Visingsö

Tel: 0390-401 56
E-post: info@persgarden.se
www.persgarden.se

Myslifabriken och produkterna från Visingsö

Myslifabrikens produkter

Persgårdens Ekologiska Mysli

En god anledning att gå upp på morgonen.
En bättre start på dagen!

Myslin innehåller biodynamiskt odlade Korn & Veteflingor, hackade solmogna dadlar, dessutom bananchips, rostade hasselnötter och rostat sojamjöl från ekologsika odlingar.

Myslin innehåller inget tillsatt socker och är både Kravmärkt & Nyckelhålsmärkt.

Myslin har tillverkats på Visingsö sedan 1972 och har försett svenska familjer med en nyttig, fiberrik och framförallt väldigt god mysli allt sedan dess.
Påsen finns i två storlekar, 750 g resp. 1500 g

Ekologisk mysli

Persgårdens Strödadlar och Hackade dadlar

Mellan 25-30 ton dadlar importeras varje år. Just nu från ekologiska odlare i Pakistan. Dadlarna hackas i två storlekar och packas i 250 g respektive 400 g förpackningar. Dadlar är ett naturligt och nyttigt sötningsalternativ! T ex som strössel på fil, yoghurt och glass. Används även som fyllning i bullar eller i andra bakverk.

Hackade dadlar

Persgårdens Hela ekologiska dadlar

Urkärnade hela dadlar. Dadlarna är mycket kaliumrika, och utmärkta att äta som ett mellanmål eller på resor och utflykter när energin behöver fyllas på.

Ekologiska dadlar

Persgårdens Fruktgodis

Innehåller: Ekologiska hackade dadlar, ekologiska bananchips, ekologiska cashewnötter och rostade ekologiska hasselnötter. Ett alternativt, smakrikt och nyttigt godis – helt rätt i tiden!

Ekologisk fruktgodis


De första myslipåsarna blandades på Persgården i början på 70-talet av dåvarande ägare Stig Lundborg.
Spannmålen odlades på gården, förädlades till flingor av Saltå Kvarn och blandades med hackade dadlar, bananchips och nötter.
Detta blev en av landets första mysliprodukter och såldes i början enbart till Åkes hälsokostaffär i Jönköping.

1976 köpte Stig Lundborg och Lars Forsberg (som sedan 1975 var delägare i Persgården) den dadelfabrik i Sjöbo, som varit leverantör av dadlar till Persgårdens mysli. Dadlarna direktimporterades och sortimentet utökades med strödadlar och en fruktgodisblandning.
Samma år, d v s 1976, öppnades en liten gårdsbutik där försäljning skedde av gårdens produkter som då också omfattade en hel del grönsaker och bär.
1978 började även en produktion av hackade dadlar.

I slutet av 80-talet blev myslin uppmärksammad då skrinnaren Tomas Gustavsson ”laddade upp” på Persgårdens mysli inför sina lopp och dessutom blev världsmästare. En guldmysli med hans bild på utsidan blev ett inslag i produktionen under en period.

I dag har myslifabriken två anställda som jobbar flitigt med att göra allt från att blanda mysli, hacka dadlar, packa nötter och fylla fruktgodispåsar.

Mysli: Finns i 750g & 1500g
Mysli: Finns i 750g & 1500g
BildgalleriMysli: Finns i 750g & 1500gStrödadlarFrukt & NötmixHackade dadlarHela dadlarVår egen Ekologiska Frukt & nötblandning och bananchipsEkologiska aprikoser och dadlarTorkad papaya och ananasEkologiska cashewnötter och russinPersgårdens Ekologiska MysliUnder odlingssäsong säljer vi Persgårdens ekologiska grönsaker, underbara tomater, gurka & paprika  (Fotograf: Elin Carlholt)
Öppet 2014: 3,4,10,11 maj och dagligen 17 maj - 31 aug 10-17 (Reserveringar även övrig tid) | Tel: 0390-401 56 | E-post: info@persgarden.se | Hitta hit!