logo
Persgården Ekologiska AB
Stigby Persgård 1
Visingsö

Tel: 0390-401 56
E-post: info@persgarden.se
www.persgarden.se

Anmälan Sommartåget 27 Juni 2015

Varmt välkomna till året roligaste löpevent.

Det här är äventyret för ALLA som gillar att springa.

Glädje, gemenskap, äventyr och utmaning är ledorden för denna inspirerande dag i löparskor.

När: Lördagen den 27/6 med start kl.10.00 på Jönköping central

Hur: Hela sträckan är 43 kilometer men du väljer själv hur långt du vill hänga med.
Vi gör korta stopp vid 8,13, 18, 28 och 40 kilometer där man kan kliva av eller på vårt fina tåg.

Anmälan är bindande men du kan självklart sälja eller överlåta din plats vid förhinder.

Sommartåget - Anmäl dig här!

Start: Tåget avgår från Jönköping Central 10.00.
Toabesök, inlämning av packning i följebilen, insupande av stämning, pepp och snack med medlöpare, obligatoriskt gruppfoto samt välkomsttal av arrangörerna ska hinnas med dessförinnan. Vi rekommenderar därför att ni är på plats i god tid innan avfärd.

Etapp 1 : 8 km - kort vätskepaus. Vi stannar till, tar några klunkar vatten och samlar ihop gruppen. Sen rullar vi vidare mot Äppledalen.

Etapp 2 : 13 km - Här är det dags för det nya inslaget i Sommartåget. Nämligen ett besök i Äppledalen. Vi stannar till utanför salong Min Stund i Kaxholmen där vi bjuds på utmärkt god äpplemust innan vi ger oss av in i Äppledalen för en runda i storslagna omgivningar. Här är ett alldeles utmärkt tillfälle att hoppa av eller på tåget för den som känner för att vara med en liten bit.

Etapp 3 : 18 km - energi- och vätskepaus. Efter rundan i Äppledalen joggar vi ner till det spektakulära fiket Grafitgrå där vi gör vårt lite längre stopp i år. Elin som äger Grafitgrå har lovat oss utmärkt goda mackor i magnifik miljö.

Etapp 4 : 28 km - Ölmstad En mil till i benen och sen unnar vi oss ett litet kort stopp igen. Vad som väntar här får bli en överraskning.

Etapp 5 :40 Fyra mil senare är vi framme i färjelägret i Gränna där vi väntar in färjan som transporterar oss i gemensam trupp över till ön.

Etapp 6 :Vi avslutar vårt äventyr med löpning på lummiga stigar längs Vättern fram till Susannes gård. Här bjuds på ett dignande mellanmål a´la Persgården.
När vi suttit en stund i gräset och ätit mellanmål med en fin vy över Vättern blir vi upphämtade av buss som tar oss till boendet på Fredängens vandrarhem.

Där blir det dusch och ombyte följt av grillbuffé på Wisingsö hotell och konferens.
Vi har en följebil med oss från start till mål. Där kan du lägga din packning och den energi önskar ha med dig under dagen.

Fram till Grafitgrå springer vi gemensamt i ca 6min/km (men alltid någon klunga i ett långsammare tempo) varefter gruppen delas upp i 3 olika tempo = 5.30min/km, 6min/km samt 6.30min/km (+ gång i backar).

Morgonen därpå serveras frukostbuffé innan transferbussen transporterar oss till färjan som avgår kl. 10.00. Färjan anlägger i Gränna hamn kl 10.30. Buss avgår därefter från Gränna mot Jönköping kl 11.15.

1) Hela paketet med övernattning: 1495 kr (endast 50 platser)
Långlöpning i grupp upp till 43 km; Följebil att tillgå; Transport av väskor från start till mål; Kaffe och smörgås på Grafitgrå; Boende lördag till söndag; Färja Gränna - Visingsö t.or.; Grillbufé (exkl. dricka); Frukostbuffé söndag morgon

2) Endast löpning: 250 kr
Långlöpning i grupp upp till 43 km; Följebil att tillgå vid behov; Transport av väskor från start till mål; Kaffe och smörgås på Grafitgrå.

Anmälan är bindande.Ingen återbetalning vid sjukdom, förhinder eller skada.
Det går dock alldeles utmärkt att förmedla biljetten till en annan löpare.
Varmt välkomna!


Öppet 2018: 28 april-26 augusti. kl.10-17. Stängt 2-4 maj, 7-9 maj samt midsommarafton (Reserveringar även övrig tid) | Tel: 0390-401 56 | E-post: info@persgarden.se | Hitta hit!